Selfstorage Achel - opslagruimte en meubelbewaring

FAQ

Over de opslagruimtes

Moet ik een afspraak maken om langs te komen ?

Nee, maar het mag wel. Op weekdagen ben je welkom bij ons tussen 09.00 – 18.00 uur. 's Zaterdags van 09.00 – 12.30 uur. Je hoeft geen afspraak te maken. Indien je wilt reserveren, is het wel raadzaam dit vooraf te doen. Zo weet je zeker dat er een opslagruimte beschikbaar is.

Hoe kan ik laden en lossen ?

Ons pand heeft binnen een grote plek voor laden en lossen, zodat je droog en binnen de goederen kunt uitpakken. De ruimte is groot genoeg voor een verhuisbus of auto met aanhanger.

Moet ik eindeloos tillen om de spullen in mijn opslagruimte te krijgen ?

Nee. Wij zorgen ervoor dat je zo min mogelijk hoeft te tillen. Je kan gratis gebruik maken van transportkarren, steekwagens of palletwagens en ons pand is voorzien van een grote goederenlift. Je hoeft enkel de spullen uit je auto te tillen en in de opslagruimte te zetten.

Zijn mijn spullen veilig bij jullie?

Het gebouw is voorzien van een toegangscontrolesysteem, alleen mensen met een toegangspas komen binnen. Ook heeft alleen de klant een sleutel van de opslagruimte. 24/24 camerabewaking en een uitgebreid alarmsysteem zorgen verder dat alles goed in de gaten wordt gehouden. Voor brandpreventie zijn rookmelders geplaatst die gekoppeld zijn aan de brandcentrale. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat de spullen bij ons veiliger staan dan bij je thuis.

Kan ik verhuizen tussen opslagruimtes ?

Geen probleem. Je kunt altijd kosteloos verhuizen naar een grotere of kleinere opslagruimte.

Prijzen en Betaling

Wat kost tijdelijke opslagruimte ?

Prijzen worden gerekend per maand. Ga naar prijzen voor een overzicht.

Zijn er bijkomende kosten ?

Naast de maandelijkse huur en de borg voor de opslagruimte en toegangspas is de enige bijkomende kost het cilinderslot van € 12,- Deze mag je overigens houden wanneer je de opslagruimte niet meer nodig hebt.

Hoe moet ik betalen ?

Bij het aangaan van een huurcontract betaal je de factuur voor de eerste maand aan de balie met de kaart. De borg is gelijk aan 3 maanden huur met een maximum van € 300, de toegangspas kost € 25,- en de kosten voor het cilinderslot zijn eenmalig € 12. Dit slot blijft altijd jouw eigendom. De volgende maanden betaal je per automatische bankafschrijving. De borg voor de opslagruimte en de toegangspas krijg je terug aan het einde van de huurperiode. Als de pas wordt ingeleverd en de opslagruimte netjes is opgeleverd, wordt dit bedrag op je rekeningnummer gestort.

Wanneer kan ik in de opslagruimte ?

Vandaag nog. Als je snel ruimte nodig hebt, kan je deze vastleggen op de reserveringspagina, of contact opnemen via telefoon of e-mail. Om een reservering definitief te maken kom je tijdens onze openingstijden even langs. Neem zeker je identiteitskaart en betaalkaart mee. Bedrijven dienen een uittreksel van de kamer van koophandel of een handelsregisternummer mee te nemen. Als je de eerste factuur betaalt, krijg je meteen jouw persoonlijke toegangspas en slot, waarna je meteen van de opslagruimte gebruik kan maken.

Zijn mijn spullen verzekerd ?

De verzekering van de goederen is jouw verantwoordelijkheid. Jij hebt enkel toegang tot de opslagruimte. Selfstorage-Achel heeft dat niet. Derhalve zijn de goederen ook niet gedekt door onze verzekering. Vaak zijn de goederen wel gedekt door je eigen inboedelverzekering. Informeer hierna bij je verzekeraar. Je dient het gebruik van onze opslagplaats ook bij hen kenbaar te maken als extra risicoadres.

Contract

Wat is de minimale huurperiode ?

De minimale huurperiode is één maand. Je kan de opslagruimte zo lang huren als je wil. Aan het einde van elke maand wordt de overeenkomst stilzwijgend met een maand verlengd.

Wat is de opzegtermijn ?

De opzegtermijn bedraagt slechts één maand. Je kan schriftelijk of per e-mail opzeggen.